dinsdag 5 mei 2015

05-05; Boek II.16.15 - II.16.19

'Gezeten aan de rechterhand'; Hiermee wordt bedoeld dat Christus Zijn taak op Zich heeft genomen, om van Zijn plaats om te regeren over alles. De vruchten voor het geloof hiervan is dt we de hemel niet alleen in het geloof bezitten, maar ook in ons Hoofd, we hebben voorspraak bij God de Vader, en Hij deelt de hemelse gaven aan Zijn volk uit die Hij heeft geroofd van de vijand.

'Vanwaar Hij zal komen om te oordelen over de levenden en de doden'; Hiermee worden we geacht de dag te overdenken dat Jezus terugkomt. Er zijn kerkleraars geweest die dit artikel anders wilden opvatten, maar de gewone taal pleit voor de interpretatie van Calvijn.

Er is troost in het feit dat onze Rechter ook onze Verlosser is. Deze verlost Zijn volk, ook van een sidderend geweten. In ieder geval is dit alles de boodschap van de Apostolische geloofsbelijdenis, waarvan Calvijn uitgaat dat deze door de apostelen is opgesteld.

Calvijn maakt nog eens duidelijk dat alles bij Christus te halen is en bij niemand anders. Hij heeft alles in overvloed.

Morgen lezen we boek II.17.1 - II.17.6

Lees deze en andere posts terug op lectiocalvini.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten